Chinflex

Ondersteuning bij kanker

Oorkaars therapie

Bij de Chinese voetreflex-massage (Chinflex) worden de reflexzones gecombineerd met behandeling van de meridianen en specifieke acupunctuur punten. Hierdoor zijn er uitgebreidere mogelijkheden om klachten aan te pakken.

De onderbenen worden mee gemasseerd om een goede door-stroming op gang te brengen en effect van de behandeling te vergroten. Daarnaast worden er andere, stevigere massage-grepen toegepast. Westerse en Chinese technieken kunnen aanvullend aan elkaar gebruikt worden voor een zo optimaal mogelijk effect!

Als je te horen hebt gekregen dat je kanker hebt, staat je wereld in één keer op zijn kop. Je komt in een achtbaan terecht. Het is heel belangrijk dat je gesteund wordt door de dierbaren om je heen. Echter ook geschikte, zachte massages kunnen je helpen. Als je met reguliere behandelingen gestart bent kunnen de bijwerk-ingen van chemo verminderd worden. De massages zorgen voor ontspanning en brengen je geest tot rust. Ook door gesprekken kunnen we kijken waar je tegen aanloopt en behoefte aan hebt. Ik stem mijn behandeling af op je conditie en de situatie. Voetreflex kan geen vervanging zijn van reguliere behandelingen.

Als je klaar bent met de reguliere behandelingen leg ik de nadruk meer op het ontgiften, op-bouwen van je immuun-systeem, verminderen van je vermoeid-heid, verbeteren van je vitaliteit en energieniveau. Ook geef ik aandacht aan het verbeteren van je emotionele en mentale stabiliteit. Er mag ruimte zijn voor het loskomen van je emoties! Je hebt een zware tijd achter de rug, nu is het tijd om samen weer op te bouwen! Ben je genezen verklaard staat het op peil houden van je weerstand en het aanpakken van restverschijnselen centraal. Ook als genezing niet mogelijk is kan liefdevolle aanraking door voetreflex steun en troost geven.

Oorkaars therapie bestaat uit een aantal onderdelen: een oor-reflexzonemassage, branden van oorkaarsen en een gezichtsmassage. Net als in onze voeten liggen op en rondom de oorschelp reflexzones en acupunctuur punten. Door oor-reflexmassage worden deze punten gestimuleerd en ze hebben een directe gunstige werking op organen en weefsels en de circulatie van energie, bloed en lymfevocht. Oorkaarsen worden al eeuwenlang gebruikt door Chinezen, Tibetanen en Indianen.

De oorkaarsen zijn gemaakt van katoen, behandeld met bijenwas en speciale kruiden. De “kaarsen” worden om beurten in het oor geplaatst. Door de warmte gaat het trommelvlies trillen en wordt beter doorlaatbaar. Afvalstoffen komen in de oorkaars terecht. De behandeling wordt afgesloten met een ontspannende gezichtsmassage.

Oorkaars therapie wordt veelal toegepast bij oorpijn, oorsuizen, slechthorendheid, hoofdpijnklachten, vastzittende verkoudheid en verstopte holten. Deze behandeling wordt afgeraden bij epilepsie, implantaten in het oor, een doorboord trommelvlies (buisjes) en acute oorontsteking.Delahaije Voetreflextherapie+ Moses en Aaronlaan 16 6564 BH Heilig Landstichting 024 – 8453136 g.delahaije@gmail.com